Khadi Mesterfodrászom a természet

Speciális utasítások ősz haj esetén

 

Az agresszív vegyi anyagokkal ellenben a növényi színezőanyagok nem hatolnak be a hajszálak belsejébe, roncsolva azok szerkezetét, hanem a hajszálak felszínéhez tapadva képeznek festékréteget. Az összetevők természetes jellege és a személyenként különböző típusú, egyéni szerkezeti felépítés miatt előfordulhat, hogy ősz haj festése esetén, egyes árnyalatoknál nem azonnal alakul ki a kívánt szín. Ez döntően a hajszerkezettől és a kiválasztott színtől függ. A Khadi növényi hajfestékek vörös árnyalatai (Élénkvörös és Vörös) az ősz hajat is garantáltan egyetlen lépésben befedik. A barna árnyalatokkal (Világosbarna, Természetes mogyoróbarna) történő festés során is, a legtöbb felhasználónak sikerül már egy lépésben megfelelő fedést elérni ősz haj esetében is. Magas indigó-tartalmú árnyalatok esetében azonban nagyobb az elégtelen eredmény, és a nem kívánt árnyalatok kialakulásának kockázata, emiatt ajánlott lehet a megszokottól eltérő módon, két lépésben festeni az ősz vagy a részben ősz hajat. A nem kívánt árnyalatok elkerülése érdekében a tanulmányozza a Jó tanácsok menüpont alatt található javaslatokat.

Az egyes festékek ősz hajon várható eredményéről a hajszín paletta utolsó oszlopában láthat közelítő hajszíneket.

Hajszínezés két lépésben

A kívánt eredmény elérése érdekében ősz haj magas indigó-tartalmú festékkel (Sötétbarna, Fekete, Kékesfekete) történő festése esetén mindenképpen javasolt a kétlépéses hajfestés módszerét alkalmazni.

Ebben az esetben első lépésként fesse be haját a Khadi hajfestékek vörös árnyalatainak egyikével (Élénkvörös vagy a Vörös). Vigye fel a festékmasszát a használati utasításban leírtak szerint. A hatóidő a haj szerkezetétől függ, színezés után a hajnak erős, mélyebb vörös árnyalatot kell kapnia. Ha csupán a lenőtt hajtő világos - például az ősz hajnál-, akkor az előpigmentáló festéket elég a hajtövekre felvinni, nem szükséges a haj teljes hosszára. A hatóidő leteltével alaposan öblítse le haját tiszta, langyos vízzel.

Az előfestés után, a második lépésben a választott sötétebb árnyalatú festéket akár azonnal felviheti a törölközőszáraz hajra. Ebben az esetben, és normál körülmények között nem szükséges samponos hajmosást végezni a két hajfestés között. Ez alól kivételt jelent, ha a két festés között annyi idő telik el, amennyi alatt a haj visszazsírosodik, vagy, ha használt valamilyen hajformázó készítményt.
A második festés is a fent leírtak szerint történjen.  Az indigó színanyagai ezen a felületen már képesek megtapadni, így a kívánt szín elérhetővé válik.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem megoldható az előpigmentálás, akkor a vörös árnyalatot (Élénkvörös, vagy Vörös) közvetlenül keverjük el a sötétebb hajszínezővel. Ebben az esetben a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50 °C. Ezzel csökkentjük a zöldees szín kialakulásának veszélyét, az intenzív fekete szín azonban nagy valószínűséggel nem fog kialakulni, hanem egy vöröses fényű, sötétbarna árnyalat jön létre.

Hajszín paletta

 

* A kívánt eredmény elérése érdekében végezzen előfestést a Khadi valamelyik vörös árnyalatával, majd utána használja a választott sötétebb színt. Részletes leírás a Hajszínezés két lépésben pont alatt.

 

A kapott hajszín bármiféle színbeli eltérése a monitor beállításainak és képi megjelenítésének tudható be.

Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 111-113. | 06-1/205-3024 | www.presto.hu
2019 - Minden jog fenntartva. | Jogi nyilatkozat