Khadi Mesterfodrászom a természet

Speciális utasítások
szőke és szőkített haj esetén

Az agresszív vegyi anyagokkal ellentétben a növényi színezőanyagokkal történő hajfestés során az összetevők természetes jellege miatt nem érhető el világosító hatás. Természetes szőke és kémiailag szőkített haj esetében a sajátos szerkezet és az esetleges roncsolódások miatt mindenképp fontos az ide vonatkozó speciális utasítások betartása.

Az egyes árnyalatok szőke hajon várható eredményről a hajszín paletta első oszlopában láthat közelítő hajszíneket.

A Khadi növényi hajfestékek eredménye nagymértékben függ a hajtípustól, a festék bekeverési hőmérsékletétől, a festés hatóidejétől és a festék melegen tartásának fokától. Szőke és szőkített haj esetén a magas indigó-tartalmú árnyalatok közvetlen használata kerülendő, előfordulhat, hogy a festés nem hozza meg a várt eredményt. Ilyenkor a kétlépéses festést célszerű alkalmazni.

A szőkített haj felülete gyakran egyenetlen a roncsolódások miatt, így a színfelvétel is egyenetlenné válhat. Ha a hajfestéket közvetlenül, előkészítés nélkül visszük fel a hidrogénezett, károsodott szerkezetű hajra, az növeli az esélyét, hogy foltos fedés alakuljon ki. Emiatt mindenképp érdemes a hajszínezést megelőzően, a benedvesített hajon pár csepp (!) Khadi Amla hajolajat eloszlatni, bemasszírozni. Gondosan fésülje át, ez valamelyest kiegyenlíti a hajstruktúrát, ami hozzájárul az egyenletesebb színfelvételhez. Igaz, hogy a színezés során a szín kevésbé lesz erőteljes, ám sokkal egységesebb lesz, mint egyébként lenne. Ezek után a választott színárnyalatot 2-3 lépésben célszerű elérni, rövidebb hatóidők mellett.
Az erősen roncsolódott, hosszabb ideje vegyileg szőkített haj esetén nagyobb az esély a nem kívánt (zöldes, kékes, vagy akár lilás) árnyalatok kialakulásának. Emiatt a magasabb indigó-tartalmú árnyalatokat ne alkalmazza közvetlenül a szőke hajon. Ha szőkített hajat szeretne sötétebbre színezni, akkor célszerű több, egymást követő, ám könnyedebb hajszínezést alkalmazni, vagy a kétlépéses hajfestést alkalmazni.

Hajszínezés két lépésben

A kívánt eredmény elérése érdekében szőke haj magas indigó-tartalmú festékkel (Sötétbarna, Fekete, Kékesfekete) történő festése esetén mindenképpen javasolt a kétlépéses hajfestés módszerét alkalmazni.

Ebben az esetben első lépésként fesse be haját a Khadi hajfestékek vörös árnyalatainak egyikével (Élénkvörös, vagy Vörös). Vigye fel a festékmasszát a használati utasításban leírtak szerint. A hatóidő a haj szerkezetétől függ, színezés után a hajnak erős, mélyebb vörös árnyalatot kell kapnia. Ha csupán a lenőtt hajtő világos - például az ősz hajnál -, akkor az előpigmentáló festéket elég a hajtövekre felvinni, nem szükséges a haj teljes hosszára. A hatóidő leteltével alaposan öblítse le haját tiszta, langyos vízzel.

Az előfestés után, a második lépésben a választott sötétebb árnyalatú festéket akár azonnal felviheti a törölközőszáraz hajra. Ebben az esetben, és normál körülmények között nem szükséges samponos hajmosást végezni a két hajfestés között. Ez alól kivételt jelent, ha a két festés között annyi idő telik el, amennyi alatt a haj visszazsírosodik, vagy, ha használt valamilyen hajformázó készítményt. A második festés is a fent leírtak szerint történjen.  Az indigó színanyagai ezen a felületen már képesek megtapadni, így a kívánt szín elérhetővé válik.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem megoldható az előpigmentálás, akkor a vörös árnyalatot (Élénkvörös, vagy Vörös) közvetlenül keverje el a sötétebb hajszínezővel. Ebben az esetben a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50 °C. Ezzel csökkentjük a zöldes szín kialakulásának veszélyét, a fekete szín azonban nagy valószínűséggel nem fog kialakulni, hanem egy vöröses fényű, sötétbarna árnyalat jön létre.

Speciális utasítások a Senna/Cassia hajápoló kúra alkalmazására, szőke haj esetén

Ez egy ápoló hajkondicionáló por, mely minden típusú hajon alkalmazható. Erősíti és rugalmassá teszi a hajat, megőrzi a fejbőr egészségét. Alapvetően nem eredményez színváltozást, de használatával a természetes szőke haj aranyló fényt kap. Két hajfestés közti alkalmazása a hajat dússá, fényessé teszi, meghosszabbítja a színezés hatását. Már egyetlen használattal láthatóan fényesebbé és életerősebbé teszi a hajat.

A színtelen hajkondicionáló nagyon világos, szőke és kémiailag szőkített haj esetén is használható, de feltétlenül fontos a speciális utasítások betartása. Festett haj (különösen vegyileg szőkített) esetében rendkívül fontos, hogy a haj reakcióit mutató próbafestést elvégezze.

Nagyon ritkán – főként súlyosan sérült, kémiailag szőkített haj esetében, és túl hosszú hatóidő esetén – enyhe zöldes árnyalat jelenhet meg, ami néhány hajmosás során eltűnik. A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig tegyen próbát egy tincsen, és vegyileg szőkített haj esetében a hatóidő kezdetben maximum 15 perc legyen. Ebből kiderül a haj reakciója, a hatóidő csökkentésével elkerülhető a nem kívánt árnyalatok kialakulása.

A színváltozást nem eredményező Khadi Senna/Cassia hajkúra alapvetően bármeddig fennmaradhat az egészséges hajon. Kivételt jelenthet ez alól a vegyi kezelések miatt roncsolt szerkezetű haj, ami enyhe zöldes árnyalatot kaphat egy túl hosszú hatóidő során. Kezdetben érdemes 15-30 perccel indítani, majd fokozatosan emelni a hatóidőt.

Ha zöldes szín alakult ki, kevés samponnal mossa ki, és a legközelebbi alkalommal feltétlenül csökkentse a hatóidőt.

 

* A kívánt eredmény elérése érdekében végezzen előfestést a Khadi valamelyik vörös árnyalatával, majd utána használja a választott sötétebb színt. Részletes leírás a Hajszínezés két lépésben pont alatt.

 

A kapott hajszín bármiféle színbeli eltérése a monitor beállításainak és képi megjelenítésének tudható be.

Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Presto-Pilot Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 111-113. | 06-1/205-3024 | www.presto.hu
2019 - Minden jog fenntartva. | Jogi nyilatkozat